donderdag 19 november 2015

Recept: pompoenbrood


Het afgelopen weekend
kwam mijn recept voor Sinterklaasbrood online.
Vandaag is het tijd
voor nog een seizoensbroodje:
 

Pompoenbrood

Ingrediënten:
400 g pompoenpuree
350 g speltmeel
1 1/2 el olie
1 el sole (zie hier, of een snuf zout)
5 g instant gist

Bereiding:
Kneed de ingrediënten door elkaar en vorm een stevig deeg (of laat de keukenmachine dit doen).
Laat het deeg een 12 tot 24 uur in de koelkast rusten.
Verwarm een gietijzeren pan voor in de braadoven (minimaal 20 minuten).
Vet de pan lichtjes in en bestuif met wat bloem.
Stort het deeg in de pan en zet de pan met deksel op de bodem van de braadoven.
Na een half uur haal je de deksel eraf.
Het brood bakt nu nog 15 minuten zonder deksel.
Daarna is je heerlijke oranje traktatie klaar. Smullen!


Tips:
* Gebruik je liever geen gist, voeg dan 1 tl baking soda en een el appelazijn toe aan het deeg.
* Het broodje smaakt extra feestelijk als je een tl pumpkin spice kruidenmix toevoegt, of een zelfde hoeveelheid koekkruiden (de twee mixen lijken op elkaar qua samenstelling).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten