dinsdag 2 februari 2016

Pastinaak-koeken

Nu ik mijn boerenkoolschwung gevonden heb,
is het tijd voor de volgende stap:
pastinaak...

Ik vertik het
de pastinaken uit ons groentepakket
in de ruilkrat te deponeren
en er iets anders voor mee te nemen.
Er moet toch een moment komen
waarop onze smaakpapillen gaan juichen
bij het proeven van pastinaak?
 

vond ik een recept voor pastinaak-aardappelkoekjes,
een recept wat zij aanpaste uit een kookboek
en wat ik op mijn beurt ook weer heb aangepast.
Het resultaat mocht er zeker wezen.
Het werd zelfs goedgekeurd
door drie van de vier personen hier in huis!
We hebben een winnaar!
(Al moeten we nog wel een manier zoeken
om ook persoon vier gelukkig te maken met pastinaak)





Pastinaak-koeken

(4 personen)

Ingrediƫnten:
500 g pastinaak
500 g aardappel
100 g gerookte bacon in blokjes
1 ei
50 g gehakte pinda's
1 tl zout
versgemalen peper

Bereiding:
Bak de blokjes gerookte bacon langzaam uit.
Maak de pastinaak en aardappel schoon en snijd deze in blokjes. Kook ze in zo'n 15 minuten gaar.
Laat de pastinaak en aardappel wat afkoelen en stamp ze dan fijn met het uitgeknepen teentje knoflook.
Meng het ei, bacon, pinda's, zout en peper door de stamp en zet het geheel koud weg.
Na ongeveer een uur is de stamp stevig genoeg om er wat makkelijker koeken van te vormen.
Leg een bake-o-glide op de sudderplaat en bak hierop 3 of 4 koeken tegelijk goudbruin.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten