donderdag 4 februari 2016

Pesto van boerenkool

Een goede pesto is niet te versmaden.
Heerlijk als smaakmaker door de pasta,
op je pizzabodem of op de boterham;
en dit zijn dan nog maar alleen
de voor de hand liggende toepassingen.


Er zijn ondertussen al heel wat variaties te vinden
op de pesto met pijnboompitten en basilicum.
Geen idee of andere variaties eigenlijk wel pesto mogen heten,
maar ik deel vandaag gewoon met jullie
mijn recept voor pesto van boerenkool.



Pesto van boerenkool

Ingrediënten:
50 g boerenkool, gerist
25 g geraspte extra belegen kaas (ik gebruik Loverendale)
1 teen geroosterde knoflook
4 el chufa olie
1 1/2 el zonnebloempitten
1 el hennepzaad
1/2 el edelgist
1/2 el citroensap
1/2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Doe alles, behalve olie en citroensap, in de kom van de keukenmachine.
Pulseer het mengsel een paar keer, totdat alles goed gemengd is.
Voeg dan citroensap toe en laat de machine draaien.
Voeg tijdens het draaien de olie toe en laat je keukenmachine een mooie pesto maken.
Bewaar de pesto in een potje in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten