woensdag 23 maart 2016

Appel-citroen amandelplaat


Ik zei het je hier al:
er moest een soort appeltaartvariatie komen

Ik ging er mee aan de slag
en bakte heerlijke appelvierkantjes
met een frisse smaak van citroen.
 

Ga jij liever voor een kruidiger smaakpalet,
dan kun je de citroenzest beter achterwege laten
en misschien ook de hoeveelheid sap halveren.


Appel-citroen amandelplaat
(15 vierkantjes)

Ingrediënten:
voor het deeg
2 cup speltmeel
1 cup amandelmeel
1 cup havervlokken
1/2 cup kokosbloesemsuiker
1 cup kokosolie
1 tl appelazijn
2 tl baksoda
1 1/2 tl kaneel
1/4 tl gemberpoeder
zest van 1 citroen

voor de vulling
3 cup appelstukjes
1/4 cup ahornsiroop
2 el kokosmeel
2 el citroensap

voor de topping
1/3 cup amandelen

Bereiding:
Snijd de appels in stukjes en meng ze in een pannetje met de ahornsiroop, kokosmeel en citroensap.
Verwarm dit al roerende en laat het dan zo'n 20 minuten in de kookoven sudderen.
Meng ondertussen de andere ingrediënten tot een kruimelig deeg.
Houd een cup van dit deeg apart en druk de rest van het deeg als een bodem in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ong. 15x20 cm).
Verdeel het appelmengsel over de bodem.
Verkruimel de rest van het deeg over de appels.
Pulseer de amandelen in een keukenmachine in stukken (of gebruik amandelschaafsel).
Strooi de amandelen over de deegkruimels.
Bak de haverkoek in zo'n 40 minuten gaar in de bakoven, op de 2e richel van boven.
Laat de koek goed afkoelen voor je 'm uit de vorm haalt en aansnijdt.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten