dinsdag 29 maart 2016

Blauwebessensaus met gelatine

Van de voorraad blauwe bessen
die nog in de diepvries lagen,
maakten we een heerlijke saus.

Een saus die heerlijk smaakte over de gebakken zalmfilet,


 maar ook over het fruit
 en in de yoghurt.



En heb je saus over
en wil je er nog iets anders mee doen?
Maak er dan heel makkelijk
jam, een geleipudding of gelatinesnoepjes van,
door nog meer gelatine toe te voegen
en het geheel een tijdje op te laten stijven in de koelkast.


Blauwebessensaus

Ingrediënten:
750 g blauwe bessen
200 ml water
1 el citroensap
1 tl vanillemerg
2 el gelatinepoeder (zie hier), jam: 3 el, pudding/snoep 4 el
1 el collageen hydrolysaat (zie hier), pudding/snoep: 2 el

Bereiding:
Breng de blauwe bessen met water en citroensap aan de kook.
Voeg het vanillepoeder toe en laat het geheel 10 minuten in de kookoven pruttelen.
Haal de pan uit de oven en voeg gelatine en collageen hydrolysaat toe.
Let op, blijf roeren tijdens het toevoegen, anders krijg je klonten in je saus!
De saus zal tijdens het afkoelen wat dikker worden/opstijven.


Maak je pudding of snoepjes, voeg dan meer gelatine en collageen hydrolysaat toe en giet de substantie over in een vorm naar keuze.
Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast, ook afhankelijk van je gekozen vorm, alvorens het geheel aan te snijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten