zondag 10 april 2016

Zuurkoolstamp


Er is behoorlijk wat zuurkool op voorraad
hier in huis.
Daartegenover staat
dat de zuurkool niet zo populair is bij de kinderen.

Ik maakte daarom zuurkoolstamp
waar het hele zure vanaf was
en toen werd het ineens
een heel ander verhaal!
 

Zuurkoolstamp
(3 personen)

Ingrediënten:
800 g aardappelen
200 g bataat
450 g zuurkool
50 g kokosolie
2-3 eidooiers

Bereiding:
Schil de aardappelen en bataat, snijd ze eventueel in stukken en kook ze gaar.
Laat de zuurkool goed uitlekken, knijp er desnoods nog vocht uit.
Stamp de aardappelen en bataat fijn met de kokosolie en eidooiers.
Schep de zuurkool door de stamp.
Serveer de zuurkoolstamp traditioneel met worst of spek, of doe er iets anders naar je gading bij.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten