maandag 2 mei 2016

Risotto met groene asperges en zalm


Ik had zin in iets nieuws vandaag
en na een inspiratierondje op internet
ontwikkelde ik
het onderstaande recept.

Het was de eerste keer
dat ik risotto maakte
en de tweede keer
dat ik groene asperges maakte,
maar het bleek een succes!


De asperges liggen nu in de winkel
dus profiteer ervan!



Risotto met groene asperges en zalm
(3 personen)

Ingrediënten:
300 g schoongemaakte groene asperges
150 g ui
110 g spinazie
150 g risottorijst
450 ml water
1/2 tl zout
1 el miso
1 el citroensap
1 el kokosolie
100 g melkkefir
300 g zalmfilet

Bereiding:
Snipper de ui.
Was de spinazie en snijd deze fijn.
Snijd de asperges in stukken van 2 tot 3 cm.
Snijd de zalmfilet in blokjes.
Maak een papje van de miso, citroensap en kokosolie.
Fruit de ui aan in wat olie in een pan.
Voeg de zalmfilet toe en het miso-papje en schep dit even om.
Voeg asperges en spinazie toe en schep alles opnieuw even om.
Voeg de risottorijst toe en het water en zout (of bouillon) en breng het aan de kook.
Zet de pan in de kookoven en laat de risotto hierin zo'n 30 minuten pruttelen.
Haal de pan uit de kookoven en zet deze op de sudderplaat. Als nog niet al het vocht is opgenomen door de rijst, laat je dit nu gebeuren terwijl je alles om blijft scheppen.
Voeg dan de melkkefir toe en schep dit nog een minuutje of twee mee om.
Voor nog wat meer hartige smeuïgheid kun je de risotto serveren met wat geraspte kaas.
Eet smakelijk! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten