zondag 10 juli 2016

Aardbei-avocadopudding

Geïntrigeerd
door de foto's
van het mega-foute toetjesbuffet
op ons bruiloftsfeest,
sprak onze oudste:
"In de zomervakantie
wil ik een dag
alleen maar toetjes eten
van ons eigen toetjesbuffet."

Dat is goed jongen.


Maar deze keer maken we onze eigen toetjes,
op onze éigen manier!

Vandaag een recept hier op de blog
van wat zeker een kanshebber is
voor een plekje op dit buffet:


Aardbei-avocadopudding
(6 porties)

Ingrediënten:
3 avocado's
550 g aardbeien
1 el ahornsiroop

Bereiding:
Schil en ontpit de avocado's en doe het vruchtvlees in de blender of keukenmachine.
Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en voeg deze toe in de blender.
De ahornsiroop mag er nog bij en dan blenden maar!
Laat de pudding nog minimaal een uurtje koelen in de koelkast voor je 'm opeet. 


Er bleef bij ons precies genoeg over om nog twee potjes te vullen en dus kregen de kinderen de volgende dag aardbei-avocadopudding mee naar school. Dat noemen we gezond smullen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten