vrijdag 8 juli 2016

Chufa PIM-ping, jaffa cakes to the next level!

Op internet,
waar anders,
kwam ik een recept tegen voor Jaffa Cakes.
Die wilde ik maken!


Jaffa cakes kennen we in Nederland eigenlijk niet,
maar we kennen wel
de erop lijkende 'koekjes':
Pim's.
Lekker!


Uiteraard pimpte (ha, ha) ik het recept
tot een veel gezonder stukje lekkers.
Wat was dat smullen!
Het recept heeft maar één nadeel:
je maakt er maar 12 cakejes mee :(


 
Chufa PIM-ping
(12 stuks)

Ingrediënten:
voor de cake
60 g chufameel
60 g kokosolie, ontgeurd
1 ei
1/2 tl vanillepoeder
snuf zout

voor de vulling
120 ml sinaasappelsap
1 el sinaasappelzest
3/4 el honing
1 el gelatine

voor de chocolade topping
50 g rauwe cacaoboter
50 g rauwe cacaopoeder
30 g honing
10 g kokosolie
1 tl vanillepoeder

Bereiding:
Bekleed een muffinblik met bakpapier.
Meng het sinaasappelsap met de zest en honing en verwarm dit licht op de sudderplaat.
Roer beetje voor beetje het gelatinepoeder erdoor.
Verdeel dit sinaasappelmengsel over de muffinvormpjes (ongeveer een eetlepel per bakje).
Zet het muffinblik een uurtje in de diepvries om de gelatine op te laten stijven.
Na een uur haal je de gelatineplakjes uit het blik en ga je het blik invetten.
Maak nu het beslag van de cake door alle ingrediënten goed door elkaar te mixen.
Verdeel dit beslag over de muffinvormpjes (een kleine eetlepel per bakje) en bak de cakejes dan bovenin de bakoven in 10 minuten gaar.
Laat de cakejes wat afkoelen.
Laat de cacaoboter met de kokosolie in een bakje smelten achterop de AGA.
Meng er dan goed de andere ingrediënten voor de topping doorheen.
Snijd de gelatineplakjes net wat kleiner als je cakebodempjes en leg ze erop. Je kunt dit doen in het muffinblik, of net als ik op een bord bekleed met bakpapier.
Giet dan voorzichtig het chocolademengsel over de sinaasappelgelatine, zodat het cakeje mooi bedekt wordt.
Laat opstijven in de koelkast (als je jezelf zolang kunt bedwingen!).
Smakelijk PIM-ping! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten