maandag 22 augustus 2016

1-pans Ratjetoe

Terug van een klein weekje Friesland
en op voor 11 dagen Frankrijk
om lieve vrienden mee te gaan emigreren
<snik>


Er ligt nog een kilootje aardappelen
en in de tuin zijn tomaten en spinazie te oogsten.
De AGA staat uit
en dus wordt het een creatief ratjetoe
in de grote elektrische hapjespan
die nog staat van ooit...
 



 1-pans Ratjetoe
(4 personen)

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
8 tomaatjes
400 g spinazie
250 g ui
100 g spekblokjes
1 teen knoflook

Bereiding:
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Snipper de ui en knoflook en knip of snijd de spinazie fijn.
Snijd de tomaatjes in kwarten.
Bak de spekblokjes uit en voeg de ui toe.
Haal alles uit de pan als de ui glazig is.
Doe nu de aardappelblokjes in de pan en bak deze aan.
Verdeel de spinazie en knoflook over de aardappel en leg daar de tomaatjes op.
Schep dan het ui-spek mengsel eroverheen.
Laat het geheel nu met de deksel op de pan een minuut of 10 verder bakken.
Schep alles om en bak nog kort even door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten