woensdag 10 augustus 2016

Glutenvrije puff-pannenkoek van bakbanaanmeel

 

Puff-pannenkoeken;
ik maakte ze al hartig,
ik maakte ze al zoet.
Ik maakte ze van volkoren speltmeel
en met een mix van spelt- en teffmeel.
En nu voeg ik er een nieuwe variant aan toe,
een volledig glutenvrije nog wel,
namelijk van bakbanaanmeel.

Doe je mee?


Glutenvrije puff-pannenkoek van bakbanaanmeel
(1-2 personen)
Ingrediënten:
100 g bakbanaanmeel
120 ml kokosmelk
2 eieren
1 el ahornsiroop
1/2 el baksoda
1/2 el appelazijn
1/2 el vanille-extract 
1 tl kaneel
1/4 tl zout
140 g aardbei, 1 appeltje, of eenzelfde hoeveelheid ander fruit

Bereiding:
Mix alle ingrediënten voor de pannenkoek, met uitzondering van het fruit, tot een beslag.
Kies je voor groot fruit als vulling voor je pannenkoek, zoals bijvoorbeeld een appel, snijd deze dan in plakjes of blokjes.
Verhit wat olie in een koekenpan en giet er dan je beslag in. Let op: deze hoeveelheid is voor één pannenkoek. Het is de bedoeling dat het een dikke 'gepofte' pannenkoek wordt.
Verdeel je fruit over het beslag in de pan en druk het eventueel even naar beneden.
Zet de pan 15 minuten op een rooster op de braadovenvloer.
Je pannenkoek is nu klaar en, afhankelijk van je vulling, licht of veel gepoft. Eet smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten