donderdag 8 september 2016

Kefirmuffins met gestapelde courgette

Kefirmuffins?
Gestapelde courgette?


Ha!
Nu heb ik je nieuwsgierig, hè?





Kefirmuffins met gestapelde courgette
(18 stuks)

Ingrediënten:
350 g doorgerijpte melkkefir
3 eieren
3 el edelgist
1 el amandelmeel
10 g spinazie
1 tl mosterd
2 el pesto (bijvoorbeeld deze)
1/2 tl gedroogde oregano
1/2 tl Keltisch zeezout
verse basilicum naar smaak
600 g courgette
evt. geraspte kaas

Bereiding:
Snijd de courgette uit de hand of, nog makkelijker, met schaaf, mandoline of keukenmachine in plakken van 4 mm dikte.
Doe papieren muffinvormpjes in je muffinblik of vouw er stukjes bakpapier in.
Stapel plakken courgette in alle vormpjes, tot net onder de rand.
Meng de overige ingrediënten in de keukenmachine of blender door elkaar.
Verdeel dit beslag over de muffinvormpjes.
Bestrooi de muffins nu met geraspte kaas als je dit wilt.
Bak de muffins bovenin de bakoven in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten