vrijdag 21 oktober 2016

Bosbietloof-pesto

Klaar voor deel drie
van de oktober-spread reeks?
Ik wel,
want deze bosbietloof-pesto is goddelijk!
En dat is niet alleen mijn mening!


En daarbij:
hoe leuk is het
om er iets voor te kunnen gebruiken
wat je normaal gesproken
misschien zou weggooien,
het loof wat aan je bieten zit!



Bosbietloof-pesto

Ingrediënten:
240 g loof van bieten
2 knoflooktenen
50 g hennepzaad
50 g sesamzaad
50 g cashewnoten
90 g feta
60 g belegen geitenkaas
1 el citroensap
1 el mosterd
olijfolie

Bereiding:
Haal het loof van je bieten, was het en snijd het in grove stukken.
Pel de knoflooktenen en doe deze samen met het bosbietloof in de keukenmachine.
Maal het kort even fijn.
Voeg de cashewnoten, sesamzaad en hennepzaad toe en laat de machine ook dit vermalen.
Voeg de feta en geitenkaas toe, evenals het citroensap, de mosterd en een klein scheutje olijfolie.
Laat de machine alles nu malen en mengen en voeg dan tijdens het malen nog meer olijfolie toe.
Houd goed in de gaten wanneer je vindt dat je pesto een mooi consistentie heeft.

Andere recepten in de 'oktober-spread' serie zijn: hummus, venkel-walnootspread en wortel-sesamspread.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten