dinsdag 18 oktober 2016

Fruitige risotto met een vleugje Perzië

Een tijd geleden al
kocht ik rozenwater,
oranjebloesemwater en kardemompeulen.
Maar ja,
het zijn onbekende smaken
in onze Westerse keuken
en ik had dus eigenlijk geen idee
waar ik het in kon gebruiken.



Op goed geluk
ging ik eens aan het experimenteren
en dat leverde een prachtig oranje
én lekker gerecht op!




Fruitige risotto met een vleugje Perzië
(3 personen)

Ingrediënten:
650 g gemengde tomaten
2  grote uien
1 kleine spitskool
5 mandarijnen
100 g kalkoenfilet
100 g risottorijst
4 groene kardemompeulen
1 el rozenwater
1 el oranjebloesemwater
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1/4 tl gemalen anijs
1/4 tl zout
100 ml water
2-3 el amandelmeel

Bereiding:
Was de tomaten en snijd ze in parten.
Pel de uien en snijd deze in grove stukken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de tomaten en uien op.
Haal de zaadjes uit de kardemompeulen en laat deze in de tomatenparten vallen.
Besprenkel het geheel met wat olie en rooster dan de tomaten zo'n 20 minuten bovenin de braadoven.
Pureer dan het tomatenmengsel in de blender, keukenmachine, of met de staafmixer, tot een sausje.
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en braad deze aan in wat olie.
Rasp de spitskool en schep deze even mee om met de kalkoenblokjes.
Voeg dan rozenwater, oranjebloesemwater, knoflookpoeder, gemberpoeder, gemalen anijs en zout toe en meng dit even door.
Voeg dan de tomatensaus toe, het water en de risottorijst.
Breng dit zachtjes aan de kook en zet de pan dan een uur in de kookoven.
Na dit uur is de risotto, als het goed is, heerlijk smeuïg van structuur.
Voeg nu het amandelmeel (of geschaafde amandelen) en de mandarijnen toe en laat de smaken nog even intrekken.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten