zaterdag 8 oktober 2016

Hartig weekendbrood



Dat werkstuk van onze jongste zoon
leverde ons op vrijdagavond
een makkelijk en heerlijk
hartig weekendbrood op.

Het smaakte naar meer,
dus ik sluit niet uit
dat er hier binnenkort
eens een variant met een volkoren wrap
of ander platbrood
op tafel staat ;)




Hartig weekendbrood
(8 punten)

Ingrediënten:
1/2 Turks brood
100 g tzatziki
100 g hummus
250 g rundergehakt
1 grote ui
1-2 tenen knoflook
1 peer
4 cherry-tomaatjes

Bereiding:
Pel en snipper de ui en knoflook en fruit ze aan in wat olie.
Voeg het gehakt toe en rul dit gaar.
Verdeel het brood in twee stukken en leg ze op een bakplaat.
Besmeer een stuk dik met tzatziki en het andere met hummus.
Verdeel het gehaktmengsel over beide stukken brood.
Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in parten.
Leg deze op het stuk brood met de tzatziki.
Snijd de tomaatjes door de helft of in plakken en verdeel deze over het stuk brood met humus.
Schuif de bakplaat met het brood bovenin de braadoven en bak het brood daar in 10 minuten af.
Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten