zondag 2 oktober 2016

Kippenragout in een bakje van brood

In de biobox
die ik bij elkaar spaarde
bij de Ekoplaza
zaten ook 4 afbakbroodjes.
 Het leek me leuk
om die te vullen met kippenragout.

 
Normaal bind je een ragout
 door te beginnen met een roux.
Ik besloot het anders te doen
en het broodkruim te gebruiken
wat ik uit de broodjes haalde.


Het broodkruim zorgde inderdaad voor wat dikte,
maar zeker nog niet voldoende.
Dat was echter makkelijk op te lossen
met het toevoegen van wat bakbanaanmeel,
een meelsoort die best wel wat vocht opneemt.
Als alternatief zou je hiervoor ook tapioca kunnen gebruiken,
of kokosmeel, 
maar dat voegt dan automatisch ook een kokossmaak toe.


Kippenragout in een bakje van brood
(4 personen)

Ingrediënten:
1 ui
50 g ghee
1 tl nigella
zaden uit één kardemompeul
1/2 tl ketoembar
1/4 tl kurkuma
1/4 tl djahe 
250 g kipfilet
500 ml water
2 laurierblaadjes
takje rozemarijn
1 el citroensap
1 tl zout
snuf peper
2-3 el bakbanaanmeel
4 harde (afbak)broodjes

Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Verhit de ghee in een ruime pan en fruit de ui hierin.
Snijd de bovenkanten van de broodjes en hol de broodjes uit.
Laat het broodkruim even meebakken met de ui.
Vijzel de kardemom en nigella en voeg deze toe in de pan.
Voeg ook de kurkuma, ketoembar en djahe toe en schep alles goed door elkaar. Laat nog even fruiten.
Doe het water bij de ui in de pan, met zout, peper en citroensap en breng alles aan de kook.
Leg de kipfilet in het kokende water en pocheer de kip in zo'n 20 minuten gaar.
Snijd/trek ondertussen de kipfilet in kleine stukken en doe deze terug in de pan.
Voeg lepel voor lepel het bakbanaanmeel toe om het vocht te binden. Wacht tussendoor een tijdje om te zien of de ragout al voldoende bindt.
Bak de broodjes (en kapjes) in de braadoven in 6 tot 8 minuten knapperig.
Serveer de broodjes gevuld met de kippenragout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten