dinsdag 4 oktober 2016

tzatziki

De jongste zoon
maakte een werkstuk over Griekenland
en bij het presenteren hiervan
moest de tafel natuurlijk wel aangekleed worden
in het thema.

We maakten daarom
tzatziki en hummus
(hoewel dat laatste niet echt Grieks is).
Iets te eten kunnen uitdelen,
is altijd goed toch?



Tzatziki

Ingrediënten:
250 g Griekse yoghurt
1 kleine komkommer
3 el citroensap
1 el olijfolie

Bereiding:
Schil de komkommer en verwijder het zaad.
Rasp de komkommer en knijp er dan het vocht uit.
Prak de zachte knoflookteentjes fijn en meng ze door de yoghurt.
Pers een citroen uit en doe, naar smaak, 2 of 3 eetlepels citroensap door de yoghurt.
Meng dan ook de geraspte komkommer door de yoghurt.
Tot slot roer je de olijfolie door de tzatziki.

Lekker met gegrilde groenten of deel het net als onze jongste uit als dip bij een stukje brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten