maandag 14 november 2016

Pompoen-kokossoep met komijn


 Een lekker herfstig soepje,
dat hoeft heus niet zo moeilijk te zijn.
 Een paar dagen geleden
bewees ik je dat al
met het recept
voor een heerlijke en simpele kastanjesoep.
Vandaag laat ik het je zien
met een recept voor pompoensoep.

Ik voegde deze keer
de pompoenpitten toe aan de soep.
Deze geven het geheel
nog wat extra voedingstoffen mee.
Dat is nooit weg toch ;)
 

 Pompoen-kokossoep met komijn
(4-6 porties)

Ingrediënten:
700 ml bouillon
400 ml kokosmelk
1 kleine oranje pompoen
3 wortels
1/2 tl gemalen komijn
1/2-1 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Was de pompoen (als je geen biologische hebt, kun je 'm beter schillen) en snijd kop en kont eraf.
Halveer de pompoen, schep de pitten eruit (let op: bewaren!) en snijd de pompoen verder in stukken.
Was en snijd ook de wortels.
Doe de bouillon met de kokosmelk, pompoen en wortels in een pan.
Was het grootste deel van de draden van de pompoenpitten en doe ook deze in de pan erbij.
Voeg de komijn toe en breng de soep aan de kook.
Laat de soep in de kookoven zeker een uurtje lekker pruttelen.
Pureer dan de soep in keukenmachine of blender en proef even of er zout nodig is en voeg dit dan toe.
Eet smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten