zaterdag 26 november 2016

Van 'tijgernoot' tot kruidnoot


kreeg ik de December-Special
met allerlei lekkere recepten
van chufameel.


Een van de recepten
was het recept van kruidnoten.

Natuurlijk veranderde ik iets aan het recept,
dat kan ik immers nooit laten,
maar of je nou mijn versie maakt
of die van Chufanederland;
het zal je zeker smaken!



Van 'tijgernoot' tot kruidnoot

Ingrediënten:
150 g chufameel
40 g kokosbloesemsuiker
50 g koude roomboter
25 g kokosolie
1 1/2 el koekkruiden
1/2 tl baksoda
1 el appelazijn
snuf zout

Bereiding:
Meng de droge ingrediënten door elkaar.
Voeg dan de appelazijn, boter en kokosolie toe en kneed het geheel door elkaar (of laat de keukenmachine dit doen).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai mooie balletjes van het deeg.
Druk alle balletjes licht in als je ze op de bakplaat legt.
Schuif de bakplaat op de 2e richel van de bakoven en bak de pepernoten hier in 25 tot 30 minuten gaar.
De pepernoten worden knapperig bij het afkoelen.
Dat wordt een heerlijke avond ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten