woensdag 12 november 2014

What's cooking op 12 november

Ik zocht een recept
met venkel en kip
en vond op internet
een recept uit 'boodschappen'.

Nu sprak dat recept van een hele kip
en had ik slechts 2 filetjes,
maar och, dat moest aan te passen zijn toch?

Dit is wat ik deed:

Kip uit de oven met venkel en sinaasappel

Nodig:
2 kipfilets
keltisch zeezout
versgemalen peper
paprikapoeder
2 venkelknollen
1 citroen
1 sinaasappel
6 kleinere aardappels
3 tenen knoflook
verse rozemarijn
kokosolie

Bereiding:
Zet de kokosolie achter op de AGA zodat deze kan smelten.
Bestrooi de kip met zout, peper en paprikapoeder en wrijf dit in.
Boen de citroen en sinaasappel schoon.
Snijd de citroen in plakken en de sinaasappel in parten (met schil!).
Snijd de filets in en stop de plakken citroen in de snede.
Leg de kip in de kleine braadslede.


Snijd de venkel en de aardappels (geschild of geboend) in parten.
Leg deze parten bij de kip in de braadslede, evenals de sinaasappelparten en de gehalveerde knoflooktenen.
Sprenkel de kokosolie over het geheel
en verdeel ten slotte wat plukjes rozemarijn over de schaal.


Dek de braadslede af met bijvoorbeeld aluminiumfolie en schuif deze voor 50 minuten op de bovenste richel van de bakoven. 
Haal dan de aluminiumfolie van de braadslede en schuif deze nog 20 minuten terug op zijn plekje in de bakoven.

Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten