vrijdag 26 december 2014

What's cooking op 26 december

Gisteren genoten wij, met mijn ouders,
van een uitgebreid diner 
bij mijn oom en tante
(voor een groot deel gekookt
door mijn neef, de kok).
Vandaag aten wij thuis een gourmet
(of eigenlijk raclette)
met de ouders en broer van Ernst.


Natuurlijk kochten we het een en ander in.
Maar een groot deel maakten we zelf.
Ik zou het echt niet meer anders kunnen.

Kijk je mee naar wat er op tafel stond?
 Van voor naar achter:
brood (gekocht)


appelcompote (zelf)


halloumi, schapenkaas en extra belegen boerenkaas (gekocht)


knoflook/kruiden boter

aardappelrozetjes


zalm en verschillende soorten vlees (gekocht)
en gehaktburgertjes en zwarte bonen burgertjes (zelf)


 
uien, puntpaprika, romanesco en oesterzwammen (gekocht)


aardappelsalade (zelf)


kaki/sinaasappel-eikenbladsalade (zelf)


knoflook-yoghurtsaus, satésaus en cranberrysaus (zelf)


geklutst ei en pannenkoekbeslag (zelf)



En dus siste en pruttelde het
middenop de tafel
en kakelde en smekte het
eromheen ;)



Tot we een paar uurtjes verder waren
en de tafel er zo uitzag:


Tijd voor opruimen en uitbuiken!


We zetten een smakelijk bakkie koffie
en konden toen nog precies
ons toetje erbij krijgen:
partjes stoofpeer (zelf)!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten