zondag 8 februari 2015

What's cooking op 8 februari

We hebben een grote peen
op pekelwater gezet vandaag.
Het resultaat laat zich over een paar dagen proeven.
Ik ben benieuwd!

Hoe we het deden?
Eigenlijk volgden we de aanwijzingen van Iris.
Het stelt niets voor!
Ernst sneed de peen in stukken op 'snackformaat'.
De stukken gingen in een pot
en daar ging fijn gesneden gember bij.
De pot vulden we toen met pekelwater, 
tot een stukje onder de rand,
en zetten we weg op het aanrecht.
Morgen zullen we kijken of er al wat 'activiteit' is.






Bij het avondeten aten we een
ander ferment,
namelijk zuurkool.
Het is natuurlijk het best om die rauw te eten,
maar vandaag ging het bij ons in een ovenschotel.
Een laag zuurkool, 
wat gekruid gehakt erop
en daarbovenop een laag aardappelpuree.
Heerlijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten