donderdag 23 april 2015

What's cooking op 23 april: tagliatelle met zalm en spinazie

Er zat spinazie in het pakket deze week
en nog steeds is het zo,
hier in Huize D'agaraad,
dat dan maar één ding gemaakt kan worden:
tagliatelle met gerookte zalm en spinazie!

En dus sneed en waste ik de grote zak verse spinazie,


en zoals dat gaat met grote zakken verse spinazie:
dat slinkt tot er nog maar een krappe hoeveelheid over is!


Ik besloot te gaan voor zalmfilet
in plaats van gerookte zalm,
en bakte die kort op een plaat
onderin de braadoven.


In de kookoven stond de tagliatelle te garen
en ondertussen klopte ik op de sudderplaat
een sausje in elkaar,
iets met haverkefir en een soort van fond ;)


De oudste zoon,
die zoals gewoonlijk op donderdag eerder moet eten,
kreeg een mooi opgemaakt bord van me.
Dat maakte indruk!



De rest van het gezin 
moest het doen met een pan 
waarin tagliatelle, spinazie en saus al gemengd waren.
Het smaakte vast net zo goed,
maar ziet er toch wat minder fraai uit op de foto...

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten