woensdag 1 juli 2015

Recept: snijbiet-appel crumble


beloofde ik je het recept van
de snijbiet-appel crumble 
die ik toen maakte.
Omdat ik het recept eerst in de schoolkrant wilde publiceren,
hebben jullie er een tijdje op moeten wachten!
Vandaag wordt het wachten beloond!



snijbiet-appel crumble
(5-6 personen)

Nodig:
Voor de vulling
-bosje snijbiet
-5 appels
-gehakt (of niet, voor een vegetarische versie)
-3-4 el kokosmeel
 


Voor de crumble
-1 1/2 cup amandelmeel
-1 cup havervlokken
-1/2 cup kokosbloesemsuiker
-180 g kokosolie extra virgin
-2 tl kaneel
-2 tl gemalen anijszaad
-handje gehakte hazelnoten

Bereiding:
-Snijd de snijbiet (blad en steel) in smalle reepjes.
-Snijd de appels in blokjes.
-Bak het gehakt rul in de pan en voeg daarna de appel toe.
-Verwarm dit al omscheppend op de sudderplaat.
-Voeg in porties de snijbiet toe, terwijl je het mengsel blijft omscheppen.

-Als de snijbiet geslonken is, doe je het mengsel over in een ingevette ovenschaal. Let op: waarschijnlijk is er vocht uit de snijbiet en appel gekomen. Schep dit niet mee over in de ovenschaal!


 
-Schep het kokosmeel door het snijbietmengsel zodat om alles een laagje meel plakt. Dit gaat het vocht wat nog vrijkomt binden.




-Kneed alle ingrediënten voor de crumble door elkaar tot je een mooi kruimelig geheel hebt.
-Verdeel de crumble over de ovenschaal.
-Bak de snijbiet-appel crumble in het midden van de bakoven in 30 minuten af.



Eet smakelijk!



1 opmerking:

  1. Geeelfig goed recept heb het 1 keer gemaakt. Ga het nog een keer maken met wat extra ingrediënten voor volume. Ui, bleekselderij, wortel 👍🏼👍🏼🥰

    BeantwoordenVerwijderen