vrijdag 28 augustus 2015

Recept: Courgette-wraps

Het is er de tijd voor!
De overvloed aan courgettes hangt nu in je moestuin
en ligt nu in de winkel!



Ik bakte deze courgette-wraps
om ze heerlijk te beleggen
tijdens een picknick vandaag!


Courgette-wraps
8 stuks


Ingrediënten:
250 g geraspte courgette
200 g volkoren speltmeel
4 eieren
4 el yoghurt
2 el ghee
2 tl baking soda
1/2 tl suiker
snuf zout

Bereiding:
Rasp de courgette fijn en meng dit in een beslagkom met de overige ingrediënten. Of doe net als ik: Snijd de courgette in stukken en laat de blender het werk van fijnsnijden en beslag mengen doen.

Verhit een koekenpan en smeer in met wat kokosolie.

Laat wat beslag in de pan lopen en zorg ervoor dat het uitloopt over de gehele bodem.


Let op: Doe niet te veel beslag in de pan, want dikke wraps zijn veel moeilijker te keren.

Als ook in het midden van de wrap wat bubbels komen, wordt het tijd de wrap te keren.


Bak de wrap nog een paar minuten op de andere kant en haal 'm dan uit de pan.


Kijk of het nodig is de pan weer in te vetten en laat dan het beslag voor de 2e wrap in de pan lopen.

Herhaal tot al het beslag is opgebakken.
Ik haalde er acht wraps uit.



Smakelijk!


Je ziet de courgette-wraps links.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten