donderdag 21 januari 2016

Pizzadeeg met pompoen



Zin in pizza,
maar wel behoefte aan een gezondere variant?
Je kunt natuurlijk de bodem van bloemkool proberen
die op verschillende plekken op internet opduikt.
Maar eerlijk is eerlijk,
het is mij niet gelukt om die knapperig te krijgen
en mijn kids waren er niet van gecharmeerd!

De variant waarvoor ik je hier het recept geeft,
slaagt echter met vlag en wimpel
in de kieskeurige kindermuiltjes test ;)
  
1) De bodem ziet er uit als een normale bodem
met 2) een prachtige oranje gloed.
3) De bodem bevat groente, dus mama wordt er blij van
maar 4) je proeft er helemaal niets van!
Vier keer een win-situatie dus!


Pizzadeeg met pompoen
(4 bodems)

Ingrediënten:
500 g tarwebloem
300 g pompoenpuree
14 g instant gist
2 el olie
1/4 tl zout

Bereiding:
Meng alle ingrediënten en kneed het deeg goed door elkaar. Nog makkelijker is het om de keukenmachine het werk te laten doen.
Bestrijk de binnenkant van een kom met wat olie en laat het deeg hierin, afgedekt, twee uur rijzen.
Verdeel hierna het deeg in 4 gelijke delen en rol deze elk uit tot een mooie ronde bodem van zo'n 30 cm doorsnede.
Je kunt de bodems afgedekt nu nog een half uur laten rijzen of je begint nu meteen met beleggen. Het eerste scenario brengt nog net wat meer lucht in je bodem.
Beleg de bodems naar keuze en bak ze af in de oven, zo'n 15 tot 20 minuten op 220 C.
Enjoy! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten