zondag 28 februari 2016

Gebakken tomatensaus

'Gebakken tomatensaus';
eigenlijk klinkt dat wel heel gek.
Toch is dat het procedé
wat mijn smaakpapillen me ingaven
en wat een lekker sausje opleverde!

Een lekker sausje voor over een rijstgerecht,
of om gehaktballetjes in te serveren,
of als spread op je boterham,
of om al snackend je groentes in te dippen,
of...


Nou ja, je snapt het wel:
dit sausje heeft legio mogelijkheden
en wilde ik jullie om die reden
dan ook niet onthouden!
 
 
Gebakken tomatensaus

Ingrediënten:
400 g gepelde tomaten
1/4 cup sesamzaad
1 el ghee
1 el kurkuma
2 tl ketjap manis
1/4 tl Keltisch zeezout
snuf witte peper

Bereiding:
Laat je keukenmachine of blender van alle ingredienten een mooie dikke saus draaien.
Schep de saus in een ondiepe pan of platte ovenschaal en plaats deze op de bodem van de braadovenvloer.
Laat de saus daar zo'n tien minuten bakken.
Klaar! Smakelijk! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten