zondag 14 februari 2016

Kool-aardappel ovenschotel

Zoals ik al schreef:
Na het maken van de mosterd
moet ik nu leren de mosterd ook te gebruiken in de keuken!
En na de eerste poging,
die al goed uitpakte,
besloot ik maar meteen door te stomen
naar mosterdmaaltijd twee (en drie)!


Dat werden onderstaande ovenschotel
en een lekkere omelet.


Kool-aardappel ovenschotel
(4 personen) 

Ingrediënten:
1100 g witte kool
400 g wortel
200 g prei
700 g aardappel
9 el melkkefir (of zure room)
3 tl mosterd
80 g witte schapenkaas
25 g geraspte kaas
ghee
Bereiding:
Maak de aardappels schoon en kook ze gaar.
Snijd de kool en prei fijn en rasp de wortel.
Smelt wat ghee in een flinke pan en gaar hierin al omscheppend de kool, wortel en prei.
Voeg 6 el melkkefir en 2 tl mosterd toe en laat de smaken even intrekken.
Prak de aardappels fijn met de overgebleven kefir en mosterd.
Vet een ovenschaal in en verdeel er het 4/5e deel van het koolmengsel in. (Met het overige deel maak je onderstaande omelet morgen als heerlijke lunch)
Schep de aardappelstamp bovenop de kool en verdeel er de kazen over.
Zet de schotel 20 minuten hoog in de braadoven.
Geniet ervan!



Kool-omelet
(2 personen)

Ingrediënten:
De rest van het kool/prei/wortel-mengsel van hierboven
7 eieren
(en wij voegden nog het restje kiemen toe dat in de koelkast lag te verpieteren ;))

Bereiding:
Klop de eieren los.
Verwarm een koekenpan en smelt er wat olie of vet in.
Verdeel het koolmengsel gelijkmatig over de pan en schenk er de eieren bovenop.
Zet de pan op de bodem van de braadoven en laat de omelet daar in ongeveer 15 minuten garen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten