maandag 22 februari 2016

Wortel met een Marokkaans tintje

Een van de redenen
waarom ik een groentepakket heb
is dat het me dwingt
om creatiever te worden in de keuken.

Immers,
je vindt wel eens wat in je pakket
waar je niet direct weg mee weet
(of wat je tot nu toe zelfs niet weg kon krijgen...).
Dat roept om nieuwe recepten!



Iets wat bij ons regelmatig ligt te roepen
zijn de winterpenen.
Wat zal ik ervan zeggen...
ik kan er gewoon niet zoveel mee.
Daar besloot ik nu eens wat verandering in te brengen.
Met succes.


Wortel met een Marokkaans tintje
(2 personen)

Ingrediënten:
250 g bataat
250 g wortel
1 rode puntpaprika
200 g kipfilet
100 quinoa (gegaard)
sap van één sinaasappel
1 1/2 el chufa olie
1 el honing
1 el ahornsiroop
1 tl ras el hanout
1/2 tl Keltisch zeezout
1 groene kardemompeul
1 stukje (1,5 cm) ingemaakte citroenschil

Bereiding:
Haal de zaadjes uit de kardemompeul en verwerk deze samen olie, ahornsiroop, honing, ras el hanout, zout, sinaasappelsap en de fijngesneden ingemaakte citroenschil tot een marinade.
Snijd de kipfilet in blokjes, meng deze met een lepel van de marinade en bak ze boven in de braadoven aan in de grote braadslede.
Snijd de bataat in blokjes, meng ook deze met wat marinade en voeg ze na 5 minuten bij de kip.
Laat de keukenmachine je wortel en puntpaprika in plakjes van 2 mm snijden, of ga zelf fanatiek met je mes aan de gang ;)
Voeg deze na zo'n 10 minuten bij het kip/bataat-mengsel, samen met de rest van de marinade en de gegaarde quinoa. 
Schep het even goed om en plaats de braadslede terug in de braadoven.
Laat het gerecht daarin nog zo'n 10 tot 15 minuten garen.
Eet smakelijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten