zaterdag 19 maart 2016

Frittata; om groen van te zien

Ik kocht een stel baby-avocado's
in de aanbieding
en verwerk nu vrijwel iedere dag
een of twee van deze avocado's
in sauzen, drankjes en andere zaken.

De beurt is nu
aan een frittata,
en ja,
die gaat er lichtgroen van zien ;)




Frittata
(4 personen)

Ingrediënten:
3 aardappeltjes
1 flinke ui
1 stronkje witlof
g snijbiet
5 eieren
2 baby-avocado's (of 1 grote)
2 el mosterd
zout en peper

Bereiding:
Kook de aardappeltjes gaar en snijd ze in stukjes of plakjes.
Snipper de ui en fruit die aan.
Snijd de witlof en snijbiet fijn en bak deze even mee met de ui.
Doe de eieren met de avocado, teen knoflook en mosterd in de blender en maak er een smeuïge massa van.
Voeg de aardappeltjes toe aan de pan met groenten.
Giet/schep het ei-mengsel over de groenten en schep alles even goed door.
Zet de pan op een rooster op de braadovenvloer en bak de frittata in ongeveer 20 minuten lichtgroen (en aan de randjes bruin).
Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten