donderdag 19 mei 2016

Chinese kool met appel

De twee Chinese kooltjes
die deze week in ons groentepakket zaten,
mochten onder het mes.

Ik besloot ze te combineren
met gehakt, rijst en appel
en dat smaakte erg goed!


 Omdat ons gezinnetje
er in twee ploegen van at,
stond het mengsel wat lang in de oven.
Dat resulteerde in een rijst die,
zoals je op de foto's kunt zien,
bijna risotto-achtig van structuur was.
Niet erg.
Het smaakte nog steeds erg lekker ;)


Chinese kool met appel
(4-6 personen)

Ingredienten:
2 kleine Chinese kolen
3 appels
1 ui
250 g gehakt
1 cup zilvervliesrijst
1 teen knoflook
1,5 cm geelwortel (kurkuma)
2 cm gemberwortel
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
1/4 tl Keltisch zeezout
zaadjes uit één kardemompeul
gesnipperde rode peper, naar smaak

Bereiding:
Kook de rijst gaar op de manier die voor je rijst nodig is.
Braad het gehakt aan in een flinke klont ghee. Ik gebruikte daar deze voor, waardoor het gehakt al een smaakje meekreeg.
Snipper de ui en bak deze even mee.
Snijd knoflook, peper, gemberwortel en geelwortel fijn en voeg ook dit toe in de pan, samen met de kardemomzaadjes.
Snijd de kolen in smalle repen en schep dit om met het gehaktmengsel.
Snijd dan de appel in blokjes en schep ook deze mee om.
Doe er nu de kaneel, nootmuskaat en het zout bij en laat alles zonder deksel garen op de middelste richel in de bakoven.
Schep de rijst door het koolmengsel of serveer het apart op een bord.
Eet smakelijk! 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten