zondag 29 mei 2016

'Nasi' met mosterdblad


Er zaten weer raapstelen
in ons groentepakket.
Twee kleuren mosterdblad deze keer.
Hmm,
wat kon ik daar eens mee maken?

Ik besloot het een en ander aan bladgroenten
fijn te snijden
en met rijst en kruiden te bakken
tot een soort van
 
 
'Nasi' met mosterdblad
(4 personen)

Ingrediënten:
200 g mosterdblad
200 g koolrabi-blad
200 g prei
150 g wortel
1 el gemalen komijn
1 el gemalen koriander
1 el djahe
1/2 el paprikapoeder
1 tl gemalen anijszaad
1/2 tl Keltisch zeezout
1 kop zilvervliesrijst
augurken naar smaak

Bereiding:
Kook de rijst gaar.
Snijd mosterdblad, prei en het blad van de koolrabi zo fijn mogelijk en rasp de wortel.
Verhit wat olie in een ruime pan en bak de kruiden daar heel even kort in aan.
Voeg dan alle fijngesneden groenten toe en bak deze al omscheppend mee.
Voeg de rijst toe en bak deze mee op.
Het mosterdblad en de komijn zorgen voor flink wat pit in het gerecht. Een zoetzure augurk erdoorheen gesneden zorgt voor precies de goede balans in smaak!
Smakelijk!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten