vrijdag 24 juni 2016

fluweelzachte spinaziesoep

Met gezonde moestuin-aspiratie
zaaide ik spinazie
(en nog een boel andere dingen).
En van de week was het zover...
mijn eerste oogst!

Ik besloot de spinazie eer aan te doen
door 'm te gebruiken als hoofdingrediënt
in een lekker soepje.
 En oej,
wat lukte dat soepje goed!


 Zo heldergroen van kleur,
zo zacht in de mond en keel
en toch
met lekker wat pit.
Mmmm!



Fluweelzachte spinaziesoep
(8 porties)

Ingrediënten:
1 liter water
450 g spinazie
2 uien
1/4 cup amandelmeel
1 el gedroogde selderij
1 el gedroogde peterselie
1/2 el kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Pel en snipper de uien en fruit ze aan in wat olie.
Voeg de knoflook toe, de gepekelde citroenschil en de spinazie en schep om tot de spinazie wat geslonken is.
Schep er het amandelmeel doorheen.
Voeg het water toe en breng dit samen met de kruiden en specerijen aan de kook.
Laat de soep minimaal een half uurtje pruttelen in de kookoven en en pureer 'm dan met de staafmixer of in de blender.
Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten