zondag 12 juni 2016

Pasta tonijn met een handje kruidentuin

We konden er twee dagen
met z'n drieën van eten,
van deze pasta met tonijn.
En dat kwam goed uit
want het waren hectische dagen.

Hectische dagen ja!
Zo hectisch
dat ik gewoon beide dagen vergat
om een foto te maken
van dit heerlijke gerecht.


En dus wordt dit recept geïllustreerd
door foto's van het stuk kruidentuin
waarin ik een greep deed.
Och, onderzoek wees uit
dat mensen blij worden van het kijken naar groen,
zelfs als dit op een foto is...
Dat is je dan toch maar mooi gegund vandaag!


Pasta tonijn met een handje kruidentuin
(5 personen)

Ingrediënten:
400 g tomaten (uit blik)
1 Chinese kool
4 uien
500 g tonijn (uit blik)
250 g pasta
knoflookboter
1 tl Keltisch zeezout
1 stukje chipotle (naar smaak)
Een handje kruidentuin: tijm, oregano, duizendblad, honingsalie en echte salie (keukensalie).

Bereiding:
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel de uien en snijd ze in ringen. Fruit ze aan in wat knoflookboter (of wat boter met een teentje knoflook in stukjes), terwijl je ondertussen de kool in smalle repen snijdt.
Bak de stukjes tonijn even mee en voeg dan de kool toe.
Doe de tomaten in de blender of keukenmachine en voeg het zout, chipotle en verse kruiden toe. Laat de machine er een gladde saus van draaien.
Als de kool wat geslonken is, voeg je de saus eraan toe en laat je het geheel nog een minuut of 15 samen pruttelen in de kookoven. Zo kunnen de smaken nog even intrekken!
Eet smakelijk en vergeet niet, als je het gerecht wilt bloggen, instagrammen, snapchatten of wat dan ook, om er even een foto van te maken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten