maandag 20 juni 2016

Quiche van bakbanaanmeel




Ik ben heerlijk aan het experimenteren
met bakbanaanmeel.
Bakbanaanmeel?
Ja! Je leest er alles over op Femkes Foodies.

Eerder al
bakte ik er pannenkoekjes van
volgens het recept op de pak
en die vielen dik in de smaak
bij de kinders.

Nu was het tijd
voor een wat meer 'volwassen' recept
en bakte ik een heerlijke quiche!
Mmmm!



Quiche met bodem van bakbanaanmeel
(4 personen)

Ingrediënten:
Voor de bodem 

200 g bakbanaanmeel
100 g boter
1 tl zout
60-80 ml water
evt. wat kruiden

Voor de vulling
150 g baconblokjes
300 g broccoli
2 bosuitjes
1 verse knoflook
3 eieren
100 g melkkefir (of room)
peper en zout

Bereiding:
Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar. Begin met 60 ml water toe te voegen. Is het deeg nog wat te droog, doe er dan nog wat water bij.
Kneed het deeg tot een bol en laat het 20 minuten opstijven in de koelkast.
Blancheer de roosjes van de broccoli en bak de baconblokjes uit.
Snipper de bosuitjes en knoflook en fruit deze kort aan in het vet van de bacon.
Druk het deeg uit in een springvorm van 23cm doorsnede. Zorg dat je ook een opstaande rand maakt.
Verdeel de groenten en bacon in je vorm.
Klop de eieren en kefir luchtig, kruid het naar smaak en verdeel dit dan over de groenten.
Bak de quiche nu eerst 10 minuten op de bodem van de braadoven en daarna nog 25 minuten zo hoog mogelijk in de bakoven.
Haal de quiche uit de oven en laat 'm 5 minuten staan voor je 'm aansnijdt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten