zaterdag 16 juli 2016

Glutenvrije aarbeienvlaai

Vorige week was ik jarig.
Ik vierde geen groot feest,
maar vond het wel een hele goede reden
om eens een lekkere
én gezonde aardbeientaart te maken.
 Wat een succes!
 
 
Dus,
vier vandaag dat het zaterdag is,
dat de zon schijnt,
of juist, dat je in een verfrissend buitje regen liep.
Het maakt niet uit wat je viert,
als je maar een reden vindt
om in de keuken aan de slag te gaan
met deze:
 
 
 
Glutenvrije aardbeienvlaai
(8 tot 10 punten)
 
Ingrediënten:
750 g aardbeien
 
Voor de bodem
170 g chufameel
120 g kokosolie (ontgeurd)
10 g kokosbloesemsuiker
1 tl kaneel
1 tl anijspoeder
1 tl gemberpoeder
snuf nootmuskaat en kardemom
 
Voor de gelei
2 dl water
1 tl kokosbloesemsuiker
5 g agar-agar
1 aardbei
 
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor het deeg goed door elkaar.
Laat het deeg 15 minuten opstijven in de koelkast en bekleed ondertussen een bakvorm van 25 cm doorsnede met bakpapier.
Haal het deeg uit de koelkast en druk het uit in de vorm. Maak ook een opstaand randje.
Bak de bodem 25-30 minuten bovenin de bakoven tot deze een mooi kleurtje heeft.
Laat de bodem afkoelen.
Ontkroon de aardbeien en halveer ze dan.
Schik ze in cirkels op de vlaaibodem.
Verwarm het water met de aardbei en suiker en roer tot de suiker is opgelost.
Haal nu de aardbei eruit (die heeft als het goed is wat van zijn smaak aan het water gegeven) en roer de agar-agar door het water.
Laat het mengsel 2 minuten bruisend doorkoken en haal het dan van de plaat.
Als het mengsel wat is afgekoeld (lauw) schenk je het over de aardbeien.
Zet de vlaai nu in de koelkast en laat het daarin verder opstijven.
Bel nu wat vrienden op of ze tijd hebben en geniet samen van deze heerlijke aardbeienvlaai!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten