maandag 18 juli 2016

Lauwwarme bonen salade



 
Het is voor mij echt een leerproces;
het maken van maaltijdsalades.
Ik ben er niet mee opgegroeid
en was ook nooit zo'n groente-eter,
dus ja,
dan wordt het ook een moeilijk verhaal.
 
Maar ik leer,
en de zomer is natuurlijk
dé periode bij uitstek
om flink te experimenteren met salades.
 
 
 
Lauwwarme bonen salade
(4 porties)
 
Ingrediënten:
200 g gedopte kapucijners
250 g gedopte tuinbonen
100 g rode biet
80 g wilde rijst
1 el ahornsiroop
1 tl honing
1/2 tl mosterd
vers gemalen staartpeper, naar smaak
150 g gerookte kipfilet
 
Bereiding:
Kook de wilde rijst in ruim water in zo'n 50 minuten gaar.
Dop de tuinbonen en kapucijners en doe ze in een pan met water.
Breng het water op de hete plaat aan de kook en zet dan de pan in de kookoven.
Kook de bonen hier in een kleine 10 minuten gaar.
Snijd de rode biet in kleine blokjes en meng hier de mosterd en honing doorheen.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de blokjes biet gaar.
Snijd de gerookte kipfilet in stukken.
 Schep de wilde rijst, tuinbonen, kapucijners, kip en blokjes biet door elkaar.
Giet er wat ahornsiroop overheen en bestrooi, naar smaak, met staartpeper.
 
 
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten