zaterdag 2 juli 2016

Rabarbertaartje

Ik ben heerlijk aan het experimenteren
met chufameel en bakbanaanmeel.
Maar dat had je waarschijnlijk ook al gemerkt
bij het doornemen van de recepten.

Het is gewoon fijn
om zo makkelijk tarwemeel
te vervangen door iets met meer vezels
en een heel andere voedingswaarde
en daarmee je darmbacteriën te voorzien
van een geweldig feestmaal!


Ik borduurde voort op de bodem
en verving de chocolade
voor een rabarber-aarbeimoes.
Een tikkie zuur,
maar "zoet genoeg" vonden de kids!



 

 Rabarbertaartje
(6 porties)

Ingrediënten:
voor de bodem
40 g bakbanaanmeel
45 g chufameel
1 tl kaneel
1/2 tl vanillepoeder
60 g kokosolie

voor de vulling
350 g rabarber
100 g aardbei
8 blaadjes munt

Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een deeg.
Vet een ovenschaal van 15 cm doorsnede in en druk hierin het deeg uit tot een taartbodem met opstaande rand.
Bak de bodem 25 minuten bovenin de bakoven.
Snijd de rabarber in kleine stukjes, knip de blaadjes munt fijn en doe deze twee samen met de aardbeien in een pannetje.
Breng de inhoud van de pan bovenop de AGA aan het borrelen en laat het dan in de kookoven in zo'n 15 minuten 'vermoesen'.
Schep de rabarbermoes op de taartbodem en laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten