zaterdag 10 september 2016

Fruit and(ijvie) Balls!

De andijvie
die met enige regelmaat in ons groentepakket zit,
wordt altijd gegeten
in een 'stamppot rauwe andijvie' met worst.
De kinderen zijn er gek op
(vooral vanwege de worst)
en dat maakt het tot een makkelijke keuze voor me...
  

Maar soms moet je van de gebaande paden af,
soms hoeft het even niet makkelijk te zijn.
En daarbij,
ik heb natuurlijk wel de plicht als moeder
om mijn kinderen gevarieerd te eten te geven!


Tijd voor een salade!



Fruit and(ijvie) Balls!
(4 personen)

Ingrediënten:
voor de salade
250 g andijvie
2 cactusvijgen
150 g druiven
30 g pompoenpitten
1 kleine komkommer (150 g)
1 el coconut aminos
1 el appelazijn

voor de 'balls'
100 g rundergehakt
4 gedroogde abrikozen
1 el amandelmeel
1/2 el coconut aminos
1 tl gemberpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl Keltisch zeezout

Bereiding:
Schaaf de komkommer in dunne plakken en marineer deze in een mengsel van appelazijn en coconut aminos.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng ze dan met de overige ingrediënten voor de ballen door het gehakt.
Draai balletjes van het gehakt van ongeveer 1,5 cm doorsnede.
Bak de balletjes in een pan met wat olie gaar.
Was de andijvie en snijd deze in fijn.
Rooster de pompoenpitten kort in een droge, hete pan.
Pel de cactusvijgen (Weten hoe? Lees de tip onder dit artikel.)
Meng alle ingrediënten voor de salade, of maak de salade mooi op in een schaal of op borden.
Eet smakelijk!


Tip cactusvijgen:
De cactusvijgen hebben meestal nog hele kleine (onzichtbare) haartjes met weerhaken die je handen behoorlijk kunnen irriteren. Raak de vrucht daarom liever niet met bloten handen aan.
Prik een vork in de cactusvijg en snijd aan de boven- en onderkant van de vrucht een plakje af. Snijd nu de schil in de lengte in en 'wrik' dan met je keukenmes de schil eraf. Klaar!
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten