donderdag 22 september 2016

Spinazie-pesto

Ik wil de komende tijd
wat meer experimenteren
met pesto's
en groentensmeersels voor op brood.
Ervan uitgaande dat de experimenten slagen
kun je hier de komende tijd
dus wat van dergelijke recepten verwachten.

In navolging van de pesto met wortelloof
ging ik nu aan de slag met spinazie en basilicum.
Deze keer wel een pesto met kaas!


Spinazie-pesto

Ingrediënten:
70 g spinazie
10 g basilicum
50 g zonnepitten
50 g belegen geitenkaas
1 tl citroensap
ong.100 ml olijfolie
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Maak de spinazie en basilicum schoon en doe deze met het citroensap, zonnepitten, knoflook en kaas in de keukenmachine.
Maal alles even fijn en schenk dan terwijl de machine draait voorzichtig olie bij.
Voeg olie bij tot de pesto smeuig genoeg is naar jouw smaak.
Proef dan de pesto en breng deze eventueel verder op smaak met zout en peper.
Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten