maandag 24 oktober 2016

Bloemkoolrisotto met gerookte kip en pruimen


Houd je van een goede rooksmaak
aan je eten?
Dan is dit een goed gerecht.
 Houd je echt niet van een rooksmaak?
Laat dit gerecht dan vooral zitten!

Don't say I didn't warn you!


Ben je toevallig meer
van het subtiele rookaroma?
Ook dan kan dit gerecht zeker iets voor je zijn,
maar lees hieronder dan goed
hoe je de bereiding wat aanpast!


 Bloemkoolrisotto met gerookte kip en pruimen
(2-3 personen)

Ingrediënten:
1 bloemkool
1 grote ui
4 pruimen
200 g gerookte kipfilet 
1/2 tl kaneel

Bereiding:
Vermaal de bloemkool in een keukenmachine tot rijst.
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in een hete pan met wat olie.
Voeg de bloemkool en kaneel toe en roerbak dit even.
Snijd de pruimen in stukken en voeg deze toe aan de bloemkool.
Als je een stevig rookaroma wilt, voeg je nu de in stukken gesneden gerookte kipfilet toe en laat je de risotto minimaal een half uur stoven in de kookoven.
Voor een subtiel rookaroma, wacht je nog even met de kip. Laat de risotto minimaal een half uur stoven in de kookoven en voeg kort voor het opdienen de gerookte kip toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten