woensdag 12 oktober 2016

Linzenstoof met pruimensaus


In de vorige blogpost
deelde ik het recept
 Een heerlijk goedje
om overal bij te eten.

Vandaag laat ik je zien
hoe je er heel simpel
een lekkere linzenstoof mee kan maken.
 "Men neme een potje pikante pruimensaus
en kappe het in de pan..."
Simpel dus ;)



Linzenstoof met pruimensaus
(2-3 personen)

Ingrediënten:
200 g rode linzen
200 g sperziebonen
1 maiskolf
1 grote ui
150 g kalkoenfilet

Bereiding:
Spoel de rode linzen en kook ze gaar.
Snijd ondertussen de sperziebonen in stukken.
Snipper de ui en snijd de mais van de kolf.
Fruit de ui aan in wat olie in een pan.
Snijd de kalkoenfilet in stukjes en voeg deze toe aan de ui.
Bak deze kort even aan.
Voeg de sperziebonen toe en de mais en schep dit mee om.
Voeg de pruimensaus toe en laat het geheel zeker 30 minuten lekker sudderen en stoven.
Voeg dan de gekookte linzen toe en stoof deze nog 10 minuten mee.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten