woensdag 26 oktober 2016

Mosterd-preisoep

Ik besloot de 4 stelen prei
uit het groentepakket
in één keer in de pan te hakken
en dan wel
in een lekker soepje.


Het werd een eenvoudig receptje,
maar wel een recept
dat een smaakvolle, romige soep opleverde.
Een heerlijk hartig soepje
voor zo'n koude winderige dag
waarop de katten
weer tegen de AGA aan gaan liggen ;)





Mosterd-preisoep
(4 porties)

Ingrediënten:
4 middeldikke stelen prei
2 middelgrote aardappelen
2 tenen knoflook
1 grote appel
1 liter bouillon
2-3 el mosterd 
2 el ghee
evt. zout
gerookt zout

Bereiding:
Was de prei en snijd deze in stukken.
Smelt de ghee in een pan en fruit daarin de prei aan. Let op: bewaar een beetje prei om later de soep te garneren.
Pel de knoflooktenen en snijd deze in grove stukken.
Bak de knoflook even mee met de prei.
Borstel de aardappelen schoon en snijd ze in blokken.
Doe de aardappelen bij de prei in de pan, evenals de bouillon.
Breng de bouillon aan de kook en laat een minuut of 15 zachtjes doorkoken in de kookoven.
Doe dan de soep in de blender, of zet de staafmixer in de pan, en pureer de soep tot een glad mengsel.
Werk nu ook de mosterd erdoorheen en, als je ongezouten bouillon gebruikte, breng de soep nu verder op smaak met versgemalen zeezout.
Zet de soep terug in de kookoven.
Schil nu de appel en snijd deze in kleine blokjes.
Doe deze blokjes met wat ghee in een koekenpan en maal er rijkelijk gerookt zout overheen.
Bak de blokjes appel even aan.
Serveer nu de soep in kommen of diepe borden en garneer met wat ringetjes prei en blokjes appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten