woensdag 2 november 2016

Hartige broodpudding


Hartige broodpudding
is een ideale manier
om restjes op te maken:
restjes brood,
restjes groente,
melk, bouillon, kruiden,
stukje vlees of vis...

Doe je mee?




Hartige broodpudding
(3 personen)

Ingrediënten:
350 g oud volkoren brood
200 ml bouillon
200 ml melk
2 eieren
2-3 uien
150 g tomaat
150 g paprika
3 tenen knoflook
1-2 el gedroogde oregano
verse basilicum
verse tijm
250 g vis of vlees
50 g feta
30 g geraspte kaas

Bereiding:
Snijd het brood in blokken en doe deze in een ruime schaal.
Giet er de bouillon en melk overheen en laat het brood minimaal een uur weken (maar je zou het ook een nacht kunnen laten staan).
Snijd de groenten in grove stukken en verdeel deze op een bakplaat.
Besprenkel de groenten met wat olie en rooster ze bovenin de braadoven in een half uur gaar.
Pureer dan de groenten met staafmixer, blender of in de keukenmachine tot een dikke saus.
Voeg de kruiden en eieren toe en mix de saus nog even door.
Vet een flinke ovenschaal in met wat olie.
Verdeel het geweekte brood (met nog resterend vocht) over de bodem.
Snijd de vis of het vlees klein, als dit nodig is, en schep dit door het broodmengsel. (Ik deed een deel met tonijn uit blik voor mezelf en een deel met cervelaat voor de mannen in huis)
Verkruimel de feta erover en rasp er lekker wat andere kaas overheen.
Giet dan de groentesaus over het brood.
Laat de ovenschaal een paar keer tikken op het aanrechtblad zodat de dikke saus wat tussen het brood zakt.
Schuif de ovenschaal zo hoog mogelijk in de bakoven en bak de hartige broodpudding daar in zo'n 45 minuten gaar en goudbruin.

Tip:
Zie je op de foto dat stukje bakpapier in de ovenschaal zitten? Daarmee zonderde ik het deel van de broodpudding wat voor de kinderen bestemd was af. Zij eten namelijk geen kaas. Daarmee herbergt de schaal dus eigenlijk 3 verschillende porties, namelijk van links naar rechts: met tonijn en kaas, met cervelaat en kaas, met cervelaat zonder kaas.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten