woensdag 30 november 2016

Pastinaak-pompoensoep


Prachtig van kleur.
Romig van textuur.
Gezond en goed vullend.
 Een prima soepje dus!

Voor ons zat er maar 1 nadeel aan:
je proeft de pastinaak...

Maar voor alle liefhebbers van pastinaak:
maken deze soep!




Pastinaak-pompoensoep

Ingrediënten:
350 g pastinaak (schoongemaakt gewicht)
1 kg pompoen (schoongemaakt gewicht)
1 ui
3 tenen knoflook
2 cm geelwortel
1,5 cm gemberwortel
2 mandarijnen
2-3 tl Keltisch zeezout
1,5 liter water

Bereiding:
Schil de pastinaak en snijd de kop eraf.
Was de pompoen(en), snijd kop en kont eraf en snijd de pompoen verder in blokken. Verwijder de pitten als je dit wilt. Ik deed dit niet en pureerde ze daarna gewoon mee in de soep.
Pel en snipper de ui.
Verhit wat olie in een flinke pan en fruit hierin de ui aan.
Voeg de pompoen en pastinaak toe en bak deze kort even mee.
Snijd de knoflook, gemberwortel en kurkuma fijn en voeg deze toe aan de pan.
Giet het water in de pan en breng het geheel aan de kook.
Verplaats dan de pan naar de kookoven en laat de soep daar minimaal een half uur verder garen.
Pureer dan de soep met de staafmixer of in de blender of keukenmachine.
Voeg de partjes mandarijn toe en pureer deze mee.
Breng op smaak met het zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten