maandag 12 december 2016

Bataat-bloemkoolschotel


Bataat is iets
waar we op dit moment
maar geen genoeg van kunnen krijgen.
Maar hé
er zijn slechtere dingen toch,
veel slechtere dingen...





Bataat-bloemkoolschotel
(4 porties)

Ingrediënten:
800 g bataat
1 bloemkool
1 el paprikapoeder, zoet
1 tl sereh
1 el citroensap
2 el olie
gemalen staartpeper
zout

Bereiding:
Snijd de bloemkool in middelgrote roosjes en was deze.
Laat ze goed uitlekken en meng ze dan met het citroensap.
Schil de bataat en snijd deze in blokken.
Doe de bataat en bloemkool in een grote braadslede en schep deze om met de olie, paprikapoeder, citroengras, peper en zout en het aanhangige citroensap.
Schuif de braadslede dan bovenin de braadoven en rooster de groenten daar in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Schep alles halverwege de baktijd een keer om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten