zondag 4 december 2016

Kruidige winterschotel

 Het kost me moeite
de laatste weken
om lekkere recepten te bedenken
met de winterse groenten uit het pakket.
Ik moet er weer inkomen,
zullen we maar zeggen ;)


Ik was dan ook erg blij
toen het recept
wat ik hieronder met je deel
zo'n lekker maaltje bleek op te leveren.

Ha!
Zou ik de non-spiratie verslagen hebben?




Kruidige winterschotel
(4 porties)

Ingrediënten:
500 g winterpeen
400 g bataat
1 venkelknol
1 struikje paksoi
130 g kalkoenfilet
125 g mozarella
4 eieren
3 tenen knoflook
2 el edelgist
1 tl Keltisch zeezout
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl kurkuma
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl gemalen citroengras
1/4 tl kaneel
1/4 tl gemalen komijn
snuf chilipoeder
handje cashewnoten

Bereiding:
Maak de bataat, winterpenen en venkel schoon en snijd deze in blokken/repen.
Breng de bataat, peen en venkel in wat water aan de kook en laat een paar minuten doorkoken.
Giet dan het water af en zet de gesloten pan in de kookoven om de groenten verder te laten garen (zo'n 20 minuten).
Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bak deze aan in wat olie.
Snijd het groen van de paksoi in reepjes en de witte delen in grovere stukken.
Doe de witte stukken van de paksoi met de eieren, mozarella, knoflook, edelgist en alle kruiden en specerijen in een blender en mix het daarin tot een glad mengsel.
Vet een ovenschaal in en spreid het groentenmengsel over de bodem.
Verdeel de stukjes kip en de reepjes groen van de paksoi eroverheen.
Giet het ei-mengsel eroverheen en verdeel dan het handje cashewnoten er nog over.
Bak de ovenschotel op de middelste richel van de bakoven in zo'n 40 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten