donderdag 8 december 2016

Preistamp


Soms
heb je gewoon veel prei en aardappelen.
Soms
waait de wind wat harder om het huis.
Soms
roept je lijf om stevig spul.

Soms
moet het gewoon stamp zijn.
Preistamp!



Preistamp
(4 porties)

Ingrediënten:
1 kg aardappelen
500 g prei
1 kleine venkelknol
3 tenen geroosterde knoflook
handje bladspinazie
1 el balsamico
2 el shoyu
1/4 tl Keltisch zeezout
evt. 150 g rundergehakt

Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
Breng de aardappelen in een bodem water aan de kook. Laat een paar minuten doorkoken en giet dan het water af. Zet de pan met de deksel erop een uur in de kookoven.
Snijd de venkelknol in fijne repen.
Snijd de prei in ringen.
Verhit wat olie in de pan en rul hierin het gehakt.
Voeg de geroosterde knoflooktenen toe en duw deze wat uit elkaar.
Bak de prei en venkel een paar minuten mee.
Voeg nu de balsamico azijn en de shoyu toe en laat het prei-mengsel in de kookoven een tijdje pruttelen.
Proef nu de prei en beslis of je wat zout wilt toevoegen of niet.
Voeg de aardappels toe aan de prei en prak alles door elkaar.
Voilá, preistamp! Laat nu die wind maar waaien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten