zaterdag 24 december 2016

Zwarte rijst kerrie


Een tijdje geleden
bestelde ik zwarte rijst,
gewoon om eens te proberen.
Vandaag ging die in de pan
en maakte ik er
met kool, wortel en gehakt
een heerlijke kerrie-schotel van.
Mmmm!




Zwarte rijst kerrie
(4-6 porties)

Ingrediënten:
100 g zwarte rijst (deze bijvoorbeeld)
1/2 Chinese kool (gebruik de andere helft in dit recept)
1 winterpeen
2 grote uien
2 knoflooktenen
2 el ketjap
1,5 el shoyu
2 tl kerriepoeder
1 mandarijn
120 g rundergehakt

Bereiding:
Bereid de zwarte rijst zoals aangegeven op de verpakking. In mijn geval betekende dat eerst minimaal een half uur weken en daarna 40 minuten koken.
Pel en snipper de ui en knoflooktenen.
Fruit deze aan in een pan met wat olie.
Voeg het gehakt toe en rul dit.
Snijd de kool en winterpeen fijn en voeg dit bij de ui. Laat de kool wat slinken.
Voeg dan ketjap, shoyu en het kerriepoeder toe en schep alles goed door elkaar.
Schep de rijst bij het groenten-gehaktmengsel en zet de pan in de kookoven.
Laat daar de smaken nog minimaal een kwartier op elkaar intrekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten