donderdag 28 april 2016

Cacao-amandel fudge


Ongelooflijk
dat ik dit recept
nog niet eerder hier gedeeld heb.
Het is immers een
old time favorite
hier in huis.

Eerlijk is eerlijk,
het is een tijd geleden dat ik het maakte.
Maar vandaag was het weer zover
en kon ik er meteen
foto's van maken.

dinsdag 26 april 2016

Yaconsoep

Ze waren in de aanbieding,
de biologische yacon,
en dat leek me een mooi moment
om eens wat nader kennis te maken ;)

Rauw
smaakt de geschilde yacon lekker
in salades, of natuurlijk
zo uit het vuistje
(of met een lekker dipsausje).

zondag 24 april 2016

Appel-blauwe bes crumble

Er kwamen twee mannen terug
van een scoutingkamp
en ik besloot ze te onthalen
met een lekkere traktatie.

Ik gebruikte chufameel
voor de kruimellaag
en dit bleek een goed idee.
Chufa heeft van zichzelf een zoete smaak
waardoor je minder suiker kunt gebruiken
in dit baksel.


Het idee bleek zo goed
dat de ovenschaal al bijna leeg was
voor ik er een foto van kon maken!

vrijdag 22 april 2016

Kalkoenfilet met rijst, linzen en een saus van cacao

Onlangs bestelde ik rauwe cacaomassa
(gemalen cacaoboon)
om eens wat mee te experimenteren.


Het is zeker mijn bedoeling
te komen tot een recept
voor heerlijke chocoladedrink.
Maar eerst gebruikte ik
de volle cacaosmaak
om een tomatensaus mee te verrijken.

woensdag 20 april 2016

Rose groentesoep met een vleugje sinaasappel

Het zijn altijd dezelfde groenten
die bij ons langer blijven liggen...
Wat zal ik ervan zeggen:
ons smaakpalet is nog niet zover ;)

Op een dapper moment
vatte ik de koe bij de horens
en besloot ik
met al deze groenten in één keer af te rekenen.


Het leverde een prachtig gekleurd soepje op
met een licht pittig smaakje.
En zie je de 'latte-art' die ik er per ongeluk in maakte,
waarschijnlijk met verpulverde rucola?

maandag 18 april 2016

Geroosterde groenten met snijbietsaus


Er lag het een en ander
aan overgebleven groenten
en dat kwam goed uit
want de behoefte aan groente was groot!

De bereiding die ik bedacht,
pakte niet helemaal uit
zoals ik voor ogen had.
Visueel is dit gerecht dan ook geen juweeltje
(hoewel dat op de foto's alleszins meevalt).

Met de smaak is echter niets mis.
Probeer het maar!

zaterdag 16 april 2016

Curry met pindakaas


Jamie kwam met het recept
Hmm,
dat maakte een stil verlangen in me wakker.
En ja, we hadden ook net snijbiet in het pakket.
Dat kon geen toeval zijn!

Ik zou mezelf niet zijn
als ik niet hier en daar 
wat aan het recept veranderd zou hebben.
Volg dus de link hierboven voor Jamies recept
en blijf vooral hier doorlezen
voor dat van mij!

donderdag 14 april 2016

Tomaat-aardappelbrood

Aangezien er nog een aangebroken fles passata openstond,
werd het tijd voor een nieuw experiment.
Want als ik pompoenpuree als vocht kan gebruiken
in mijn brooddeeg,
dan moet dat ook met tomatenpuree kunnen toch?


Ja dus!

dinsdag 12 april 2016

Kruidige anijsboter

Toen ik eenmaal de choco-boter gemaakt had,
was ik wel benieuwd
naar wat ik nog meer kon verzinnen.


Nou,
een kruidige anijsboter dus.
Deze is van een heel ander kaliber
dan de choco-boter,
maar echt heerlijk!

zondag 10 april 2016

Zuurkoolstamp


Er is behoorlijk wat zuurkool op voorraad
hier in huis.
Daartegenover staat
dat de zuurkool niet zo populair is bij de kinderen.

Ik maakte daarom zuurkoolstamp
waar het hele zure vanaf was
en toen werd het ineens
een heel ander verhaal!

vrijdag 8 april 2016

Peer-pastinaaksoep met mosterd


De inspiratie voor deze soep
vond ik hier.
Maar omdat ik natuurlijk 
niet alles voor dit recept in huis had
en andere dingen wel,
werd het ineens een ander soepje.

Mijn recept vind je hieronder.
En als ik je een tip mag geven:
serveer de soep met pastinaakchips.


Dat ziet er lekker uit en smaakt ook nog eens zo.
Gewoon de pastinaak heel dun schaven
en kort frituren in een laagje olie.
Easy does it!

woensdag 6 april 2016

Choco-boter


Nog altijd
eten de kinderen hier
die vreselijk foute hagelslag en vlokken;
palmvet, suiker... je kent het wel.
De vlokken zijn zelfs zo versuikerd
dat ze niet eens het woord 'chocolade'
in hun naam mogen hebben!

Ik weet het:
 ik heb het ook gegeten
en ik ben er toch al wel 38 jaar mee geworden.
Maar toch
zou ik liever die hagelslag en vlokken
voorgoed het huis uit bannen.


Voor de kinderen is het nog een stap te ver.
En och, er zijn al zóveel stappen gemaakt binnen dit gezin!
 Maar, met dit receptje,
wie weet...

maandag 4 april 2016

Schuimkoekjes

Tja,
een recept kun je het niet echt noemen.
En de bereidingswijze
 is ook al precies omschreven
door Saskia in haar AGA-'bijbel'.


Maar goed,
het bleek een traktatie
waarmee onze jarige job 
goed in de smaak viel op school.
Niet heel gezond,
maar ook niet super-ongezond.

En och, 
met die drukte van de laatste dagen
zou het hier anders
wel heel stil blijven...